torsdag 17. mars 2011

Kven er du?

Du har ein kropp.

Kroppen består av eit hode, ein overkropp, to armer, ein underkropp, to bein og noko mellom beina.

Inni kroppen har med organer som blant anna, hjerne (som er i hode (sentralen)) hjerte (som pumper ut blod gjennom blodårer til alt som trenger forskjellige stoffer som ligg i blodet), nyrer, lever og lunger (som gir oksygen til alt som trenger oksygen).

Det som holder kroppen oppe er blant anna skjellet, muskler, sener, blod og luft.

Eg veit dette om kroppen, men ein lege kan forklare meir om, "anatomi????"



Men kven er du egentlig? Korleis blir får du kroppen til å fungere? Er det virkelig du som styrer kroppen din? Det står skrevet:

"Og Herren Gud skapte mannen av mold frå marka og bles livsande inn i nasen hans, så mannen vart til ein levande skapning." 1 Mosebok 2:7

Her er svare. Gud skapte deg. Gud gav deg ein ande i kroppen han skape frå mold av marka. Anden er av Gud, slik lever du i Gud og Gud i deg, men men men. Gud er syndfri, 3x hellig, kjærlig, rettferdig og tåler ingen synd. Syndefallet. Me mennesker som er skapt av Gud sto opp mot vår skaper fordi me ikkje klarte å stå imot freistinga til å bare ete eit eple Gud gav forbud mot. Gud klarte ikkje å sjå på oss syndige menneske lenger. Han elsker oss så høgt fordi han skapte oss i sitt bilete. For det står skrevet:

"Då sa Gud: «Lat oss skapa menneske i vårt bilete, i vår likning! Dei skal råda over fiskane i havet og fuglane under himmelen, over feet og alle villdyra og alt krypet som krælar på jorda.» Så skapte Gud mennesket i sitt bilete, i Guds bilete skapte han det, til mann og kvinne skapte han dei. Og Gud velsigna dei og sa til dei: «De skal veksa og aukast, fylla jorda og leggja henne under dykk. De skal råda over fiskane i havet og fuglane under himmelen og alle dyr som det kryr av på jorda!» Og Gud sa: «Sjå, eg gjev dykk alle planter som set frø, så mange som finst på jorda, og alle tre som ber frukt med frø i. Dei skal vera til føde for dykk. Og alle dyr på jorda, alle fuglar under himmelen og alt som kryp på jorda, alt som har livsande i seg, gjev eg alle dei grøne plantene til føde.» Og det vart så. Og Gud skoda alt det han hadde gjort, og sjå, det var overlag godt." 1 Mosebok 1:26-31a

Gud hadde allerede ein plan. Frelsen. Gud sa i det gamle testamentet til Abraham, David, Jakob og alle Israels barn. Det skal komme ein frelser og frelseren kom i menneskeskikkelse med Guds reine ande. For det står skrevet i Jesaja 9:7:

For eit barn er oss født, ein son er oss gjeven. Herreveldet kviler på hans aksler, og han skal kallast: Underfull Rådgjevar, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste.

Dette som er komen til oss er Guds egen son, Jesus Kristus. Jesus døyde for mine og dine synder. Han tok straffen eg og du skulle ha hatt. Jesus blei forlatt av Gud på Golgata og for ned til dødsriket med dine og mine synder, men dødsriket har ingen makt over Jesus. Derfor kunne Jesus ta nøkkelen og gå ut porten frå dødsriket. Døden har ingen makt over dei som er i Jesus Kristus lenger. Johannes skreiv i evangeliet: Johannes 3:16:

"For så elska Gud verda at han gav Son sin, den einborne, så kvar den som trur på han, ikkje skal gå fortapt, men ha evig liv."

Jesaja 53:5:

"Men han ble såret for våre overtredelser og knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham for at vi skulle ha fred, ved hans sår har vi fått legedom."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar